Евгения Калканджиева се завърна на сцената заради адашката си Живкова. Двете дами бяха в епицентъра на първото голямо модно събитие за новия сезон. Всъщност то може да си остане и последно, защото подобен размах не е за всеки.

Ексдепутатката се пошегува, че тъй като родният календар леко се разминава с международния по разбираеми и логични причини, ще покаже на публиката си есенно-зимната си колекция. Но ако реши да атакува събитията на световната сцена, Жени няма проблем да влезе в ритъма и класата на прочутите си колеги. Всъщност в четвъртък вечер тя доказа в зала номер три на НДК, че не дели пазара на вътрешен и външен - моделите на "Жени стил" са конкурентни на сто процента.

Аплодираха я дипломати, бизнесмени, политици и артисти - от Татяна Дончева и Светлана Шаренкова до Аня Пенчева и доня Маргарита Гомес Асебо. Юлияна Дончева изгря със съвършено нов имидж - коса, събрана на кок, тежки бижута. Ексминистърът Николай Василев и съпругата му Силвия също оцениха високо шоуто от първия ред. Дамите бяха решили гардероба си именно в аристократичната черно-бяла-сиво-бежова гама, която дизайнерката налага. Неслучайно тя е избрала логото "Ренесанс". Талията е висока, дантелите и бродериите носят изключителна елегантност и акцентиран лукс, затворените яки обещават енигматичност.

Калканджиева откри ревюто и не остави никакво съмнение, че е суперпрофесионалистка. Жалко, че се отказа от кариерата си извън границите на родината - можеше да бъде звезда. "Тръпката е голяма. Всеки път съм като на премиера", беше категорична Жени. След нея блеснаха няколко красавици "Мис България", като особено ефектни бяха Роси Иванова, Антония Петрова, Юлия Юревич.
Малките черни рокли са истинска класика в различните си версии. Минижупите могат да стават по-дълги, но са особено впечатляващи, когато стигат до ръба на чорапите. Визията на жената вамп звучи в ретро фатална тоналност. Върхът са кожените ръкавици - в различни цветове, но към всеки тоалет. Много секси и изтънчено. Мантата и палтата са в три четвърти и седем осми дължини. Асиметрията при тях е твърде атрактивна.