Красавицата имаше да сподели толкова много неща, че продължението на диалога беше неизбежно.  Представяме ви втората част от горещото интервю с Жени Калканджиева.

- С какво друго се занимаваш в професионален план? Хората си мислят, че едва ли не организираш само конкурса „Мис България”...

- Имаме голяма детска школа и доста модели. Подготвихме пет ревюта за 1 юни - Денят на детето.

- Има ли истински приятели в днешно време или всичко е въпрос на интереси?

- Съществува истинско приятелство! Имам поне 6 истински приятелки, с които мога да споделя и говоря за много неща. Те не се интересуват от това, че съм Жени Калканджиева и дори понякога като им говоря за мода ми казват - „Моля ти се, не ни занимавай с мода и твоите мероприятия”. Интересуват се от това как се чувстваме, как сме здравословно, къде ще отидем, къде ще пътуваме, как са ни взаимоотношенията. Смятам, че има истниски приятели, трябва само да ги открием. Друг е въпроса, че не може човек да очаква истниско приятелство ако не отвръща със същото. Аз съм доволна на тази тема.

- Ревнива ли си?

- Като цял не съм ревнива. Не знам обаче как ще реагирам ако ми се даде повод?...

- А Тачо, ревнив ли е?

- Не бих казала.

- Би ли простила изневяра?

- Да! Само, че да не става навик! Няма как да не простиш на човек, който обичаш. Стига изневярата да е направена деликатно и да не е обидна. Хората са казали „Голям камък хвърли, голяма дума не казвай.” Никой от нищо не е застрахован. Надявам се да реагирам мъдро и спокойно. Понякога обаче човек може да реагира бурно и страстно.

- Какво мислиш за това ,че някои предпочитат неангажираща връзка пред сериозно обвързване с брак?

- Лично аз предпочитам дългите обвързваяния, защото това е истинското.

- А какво мислиш за секса за една нощ?

- Никога не съм била съдник и съм от хората, които могат да разберат всеки. Докато човек е свободен може да прави всичко, което си поиска. Може би трябва да опита различни неща за да разбере дали му харесват или не. Знам, че секса за една нощ се случва на пияно. Може обаче да се случи и с човек, който има големи намерения. Всичко е строго индивидуално. Има случаи, в които с някой човек си говориш, излизате два, три месеца, но не си пасвате сексуално. Така, че приемам хората с всичките им плюсове и минуси. Това е въпрос на личен избор. Не осъждам и хората, които намират щастие в парите. Щом това ги прави щастливи - нека си ги имат и трупат. Аз не съм такъв човек. Не съм комерсиална и суетна. Малко по-различна съм, но не ми пречат другите хора. Пречи ми се, когато се бъркат в личния ми живот.

- Какви са българсктие жени и какви са българските мъже в твоите очи?

- Масово жените са неподдържани. Подържана жена не значи да даде 100 лв., да й напраят прическата и маникюра, и да си купи най-новите, скъпи дрехи. За мен хубава жена е естествената жена - с един обикновен бял потник, нормални прави джинси, стилен дори и евтин, нежен сандал. С нежно бижу - пръстен или гривничка. С естествена, измита, лъскава и натурнална коса. Без силиконови устни, без оскубани вежди, които са нарисувани. Без вулгаризма, без много солариум. За мен една жена трябва да е финна и нежна. Красотата е в косата, в зъбите, в поведението и излъчването й. Далеч съм от мисълта, че е привлекателно да си набухтим костите, да си напълним устните и да си направим циците. Аз не харесвам големите бюстове. Харесвам жени с по-малък бюст. Смятам, че те са много по-секси отколкото тези с големите цомби. С тях жените ми приличат на крави. Мисля, че слагайки си силикон те стават по-едри от мъжете. Това се опитвам да обясня, но никой не ме чува. Да сте виждали някоя голяма актриса с изкуствен бюст? Разбирам, хората не могат да пътуват и да гледат какво се случва по света. Но нека погледнат световните канали и награди. Вижте колко семпли и естествени са жените там. Другото нещо е, че в България момичетата не носят рокли. За мен един хубав сандал, рокличка и чанта са напълно достатъчни за лятото. Какви са тези обувки, панталони, колани, сутиени? Слага се върху сутиена потник, върху потника сакенце. Пълна безвкусица! В България жените нямат никакъв стил и женственост. Напоследък са ужасно кичозни - Кич, кич, кич! Относно мъжете... Откакто съм омъжена много не се заглеждам по мъже. Това, което виждам наоколо е, че масово преуспяват невъзпитани простаци и си мислят, че са много интересни. Много рядко срещам интелигентни мъже. Хем с достойнство, хем деликатни. Мъжът трябва също да има финес в говора. Изобщо не могат да свалят. Те си мислят, че черпейки едно момиче с уиски то трябва да е свалено. Има закачки, които хората ползват в чужбина и там мъжете хем изглеждат мъжкари, хем изглеждат финяги. Мъжете ни са изпуснати. Говоря масово, защото има и изключения при жените и мъжете. За голямо съжаление 95% са такива. В останалите 5% има какво да се намери, но са много малко и трябва да се търсят с лупа.

- Има ли завист в модния бизнес?

- Няма такова нещо. Обикновено при фолк певиците има скандали и интриги. Ако говорим за интриги м/у Златки Райкови, Николети Лозанови и коя на кой взела гаджето... тези момичета не са манекенки и не са модели. Те са както казах едни хубави, секси мацки, но не и манекенки. Нека хората си го избият от главата. По този начин се свалят критериите на манекенството. Това, че някое момиче се е снимало за "Плейбой" също не я прави модел. Тя си е плейбойка, а не модел към модна агенция.

- Пожелай нещо на всички читатели в HotNews.bg!

- Пожелавам на хората да си гледат собствения живот, защото гледайки чуждия, техния ще им отмине и ще се окаже, че не са си го изживяли както трябва. Искам чрез вашата медия да помоля всички медии и журналисти ако е възможно да не пишат глупости от мое име. Аз съм отворен човек. Давам интервюта. Нека да задават въпросите, които ги вълнуват лично към мен, а не да пишат разни глупости, които си измислят и да пускат в публичното пространство пълни измишльотини. Последната измишльотина, която прочетох е, че Маргина ме е уволнил от затвора. Аз не мога да бъда уволнена, защото съм собственик на агенцията. Много е грозно някои да правят пари на гърба на хората. Вярвам, че има сила, която ни следи дали правим добро или лошо.