Актьорът пристигна един от първите на премиерата, която събра негови колеги, министри, телевизионери и журналисти в студио №1 на БНТ. Вергов бе в син костюм и вечните си кецове, с тен, който дължи на карането на ски и широка усмивка, която не слезе от лицето му. Той се нареди на първия ред, за да гледа епизод №1 на „Вина” и дори се успокои водещите Надя Иванова и Стефан Щерев, че и те могат да се доредят до роля във филма, като се провикна от място: „Засега нямате участие” и така наруши сценария, видя Hotnews.bg.

Снимки: Десислава Кулелиева

Думите му се чуха от зрителите пред телевизора и дори за миг смутиха Иванова. Плътно край Вергов бяха Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Владимир Зомбори с жена си Весела Бабинова, Елена Телбис, Кристина Верославова, шефът на БНТ Емил Кошлуков. Водещият на „Преди обед” Петър Дочев прекара вечерта в компанията на колегата си Веселин Анчев, който е коментатор в предаването тази седмица. Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски бяха изключително елегантни във вечерните си облекла. Параскева Джукелова закъсня, защото имаше представление в Народния театър, а големият отсъстващ бе Герасим Георгиев-Геро.

Двама министри-на земеделието Кирил Вътев и на културата Кръстю Кръстев се смееха от сърце на шегите в сериала, който веднага прикова вниманието на зрителите. Счупена чаша с вино стана причина гостите да пророкуват успех на „Вина”, но всъщност причината са сценаристите Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Те трябва да бъдат поздравени за силния старт на втория сезон, който се отличава със реалистичен диалог, интересни ситуации и пълнокръвни образи, което е рядкост за български филм. Работата на режисьора Виктор Божинов е както обикновено перфектна. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева.