Времето на силовите групировки и задължителното покровителстване на бизнеса от страна някой политик, ако искаш изобщо да имаш бизнес. Макар и Ивет да не назова поименно кой е човека зад гърба й в онзи период, не скри за заплахите, които е получавала. "Най-трудният момент за мен беше, когато влязох в офиса и го заварих разбит. Видях моя снимка, забодена с нож, което си беше явна заплаха. Помислих си, че може да се случи нещо с мен или семейството ми, но мислих едно денонощие и си казах, който го е страх от мечки да не ходи в гората", изповяда се пред Мон Дьо модната шефка. Ивет продължила напред с мотивацията, че това няма да я уплаши в крайна сметка. "Аз така или иначе съм тръгнала по този път, какво трябва да направя – да спра и да се скрия в миша дупка или да се прибера вкъщи и да си сложа пеньоар и да започна да готвя? Каквото е писано, то ще се стане", разказва още майката на популярната актриса и бивш модел Луиза Григорова.

След тези заплахи, Ивет не спирала да се оглежда като се движи по улиците, когато влиза във входа на жилищната си кооперация, но така и не взима охрана да ходи по дирите й. "Някой ми предложи да си взема охрана, но отказах. Казах, че е глупост, защото ако някой е решил нещо да направи с мен, то той ще го напарви. Така и не разбрах от къде идва заплахата", спомня си още Григорова, която дори останала без офиса си. "Трябваше за известно време да се потопя и да прекъсна работата си. Всичките модели на агенцията, застанаха зад мен и останаха и след това", отбелязва още бизнесдамата.

Пътят ѝ към модата започва в края на режима на Тодор Живков, когато отказва на баща си да бъде инженер в един от мастодонтите на социализма за тежко машиностроене завод "Червена могила" в Радомир. В първите години на демокрацията Ивет вече има едно дете, един брак и едно предизвикателство - да запише сестра си в агенция за модели. Момент, който определя завинаги живота ѝ. Останалото са последните 30 години в бизнеса с мода, в който през 1994 година тя влиза като собственик на агенция, която носи нейното име.

Сега е една от най-влиятелните жени в модния бизнес у нас. Тя споделя, че в началото не е разбирала нищо от този бизнес. Дори не го е приемала за такъв: "Аз правих нещо, което ми харесваше. Нещо, което като го усетих, се влюбих и разбрах, че е моето", казва Ивет, но откровено признава, че е имала зад гърба си влиятелни приятели, които все пак са ѝ подали ръка. Подчертава обаче, че не са политици, но са хора с пари, все пак.

Ивет сподели, че мръсните номера с краденето на модели е нещо нормално в бранша, като не отрича, че и на нея ѝ се е случвало да е от едната и от другата страна. От думите ѝ става ясно, че най-тежкия удар животът ѝ поднесъл наскоро, преди броени години, и това преобръща живота ѝ и начина, по който гледа на него.