Каквото и да ви говорят, става дума за пари. Оказва се, че цялата работа е заради издръжката на детето, която според Валери трябвало да се ограничи до 1000 евро.

Така поне излиза от думите на адвокатката му, изречени в предаването Горещо на Венета Райкова. Според правистката 200 до 500 лв. в България са нормални за издръжка на дете. То си е така. Обаче излиза и друг въпрос – все пак таткото милионер. Според публикации в пресата получава 200 000 евро заплата или от 2 до 3 милиона евро годишно, както пишат спортните издания по света и у нас. Човек, който може да пръсне четвърт милион в лева или евро по оценки на пресата за сватба с гурме меню, 50 бодиградове и други екстри, някак си не е много редно да се стиска за собственото си и засега единствено дете. Което, на всичкото отгоре, носи и неговото име.



Още по-малко пък е джентълменско да коментира този въпрос в медиите, защото собственото му дете може да види тези неща, а то все още е далеч от вестниците. Не само това – изписаха се кофи с мастило колко десетки хиляди евро са изхарчени за клипа на Николета, която не може да пее, само за да бъде натрит носа на Алисия. Ами нямаше ли да бъде по-добре с тях да се плати образованието на малкия като още днес бъдат отделени пари във фонд.

Защото с темповете на харчене на новата му съпруга, портфейлът на Валери май ще се продъни скоро, след като престане да играе футбол, сиреч ако не до 5 – то до 10 години. Самият той беше признавал, че новата му “харчи три пъти повече” от Алисия (подразбираме от Алисия и детото).

Точно тогава синът му ще има нужда от парите, отишли за безумни клипове и за спортни автомобили – а това са стотици хиляди евро.

Разбира се, Валери е в правото си да харчи своите пари както намери за добре. Но е твърде недостойно адвокатката му да огласява дохода на Алисия.

Ето това не се прави. Пък и няма да помогне на таткото в съда. Изобщо, малко е несериозно от юридическа гледна точка около едно дело зорлем да се вдига толкова шум.

И прави впечатление, че го прави само едната страна. Алисия, явно като по-умна, си мълчи и поне медийно отстъпва. Вярно, и нейното предложение Валери да дава 10 000 евро месечна издръжка си е доста солено.

При неговия отрицателен отговор, както твърди адвокатката на футболиста Виолета Димитрова, певицата поискала 7000 евро на месец и 300 000 евро на влог.

Тук веднага мнозина я заподозряха, че ще изхарчи парите на детето. Но дори юристката на Божинов призна, че това няма как да стане, понеже всеки разход се одобрява от съдия.

Най-разбираема е претенцията детето й да не бъде гледано от Николета Лозанова. Знайно е колко огън и жупел сипе върху майката на Валери Младши сексбомбата в интернет и в медиите, помагат и нейни известни приятелки – Златките.

Което е абсолютно недостойно. И е изненадващо, тъй като в повечето случаи отчаяната съпруга бълва срещу новото попълнение в леглото на мъжа си.

Ни Ло май се страхува от нещо. Или поне така можем да заподозрем от медийните атаки срещу Алисия. И е съвсем права Алисия да се усъмнява в морала на Лозанова заради “плюенето” по вестниците, пише slava.bg.

Върхът на невъзпитанието на Божинови се оказа разказът на адвокатката за това какъв апартамент Валери е оставил на сина си.

Той обаче е запазил на свое име половината жилище, а не го е прехвърлил на детето незнайно от какъв страх.

Пускането на числото 450 000 като еврова цена на жилището също не говори за европейски манталитет. Не изглежда като хрумване на Валери, а като по-приличащо на Николета дискусията да бъде превръщана в Женски пазар

Което е още по-неприятно, понеже на тези хора се обръща много повече от заслуженото от тях внимание и нацията индиректно се възпитава в модели на поведение, които нямат нищо общо с честта, достойнството, мъжеството и елементарните човешки морални и други норми. А за това няма и не може да има оправдание!