Една легенда падна в оковите на брака - авторът на "Тигре, тигре..." загуби свободата си след 8-годишна бран. Радослав Петров, по-известен като Радо Шишарката, се предаде на дългогодишната си приятелка Силвия.

Викат му Шишарката, защото първите му албуми излизат с името на оркестър "Белите шишарки". Той е първият, който записва в студиото на Митко Димитров "Пайнер"-а. Наричат го още певеца на ВИС. Той е създател и на хитовете "Бели птици и куршуми", "Горски рекет", "Песен за бирата", "Курви, сбогом", "Шопската салата".

- Радо, сватбата ти беше в събота. Сега, в понеделник, ми се виждаш унил - това от първата брачна нощ ли е или от махмурлука?
- Ние със Силвия сме от осем години заедно и съвсем естествено си планирахме сватбата. Гражданският ритуал бе осъществен на 10 декември т.г. в Младежкия дом, бившия "Лиляна Димитрова". После минахме под венчило и в църквата "Йоан Богосолов", която се намира в кв."Левски" - там, където живеем. Почерпката направихме в дискотека и въпреки че не е ресторант, ние я приспособихме за гостите.

- Много гости ли имахте?
- Не, около 200 човека. На фона на всички мои приятели даже са малко, бих казал. Може да се каже, че сватбата ни е била скромна, като се има предвид, че аз познавам доста хора, известни личности... На сватбата беше Сашка Васева, Тошко Тодоров, Снежина, Еми Стамболова, Цветелина. От шест до шест сутринта купонясвахме...

- Кои бяха вашите кумове?
- Кумовете по принцип са хора, които не обичат да се афишират в публичното пространство и изрично ме помолиха да не оповестявам техните имена. Те са бизнесмени, но няма да им кажа фамилията, понеже те не желаят да се коментира тяхното участие. Затова имаме известно ограничение в снимките, които сме направили от сватбата.

- Сигурно са ви подарили нещо много скъпо, щом не искат да се афишират?
- Подариха ни хубав подарък.

- С какво се занимава съпругата ти?
- Тя работи в една фондация за деца сираци - "Нов живот".  Добре се справя с работата си и е доволна от това.

- Ще се роди ли дете от вашия брак? Да не би Силвия да е бременна?
- Не, не е бременна. Но живот и здраве, планираме да си имаме наше дете. На мен това ми е втори брак, а на нея първи. От първия си брак аз имам син и дъщеря - Петър на 26 години и Бетина на 17. Първата ми съпруга Таня е медицинска сестра. С нея живяхме около 4-5 години. Аз бях много млад тогава и нещо не се разбрахме.

- Децата как възприеха новия ти статут на женен татко за друга?
- Много добре. Даже дъщеря ми беше шаферка на сватбата, заедно със своя приятел.

-Как го приеха?                                                                                                                                                                                                    -Нищо ненормално няма в това, защото в този динамичен свят, в който живеем, всичко се променя, но продължава да расте.

- Ти си автор на "класиката в жанра" "Тигре, Тигре"? Защо точно с това парче започна?
- Добре, че ми задаваш този въпрос. Искам да изясня някои неща. В България такива вестници, които отразяват подобни събития, се появиха много по-късно на пазара. Аз затова държа да кажа, че моята първа най-известна песен е съвсем друга. Тя се казва "Жельо, Жельо". "Жельо, Жельо, дай ми виза и билет за самолет да си купя нова риза, нова риза, син каскет. "Тази песен бе посветена на президента Желеви излезе през септември 1993 г. А "Тигре, тигре" излезе няколко години по-късно. Аз имам три албума преди това и съм певецът, на когото "Пайнер" е издал първия официален албум. Албумът се казваше "Прости ми", изцяло създаден само от авторски песни и вървеше паралелно с албума на Тони Дачева "Майсторе, майсторе". Това бяха единствените албуми на пазара. "Жельо, Жельо "всъщност беше страхотен хит, впоследствие ми излезе и втори албум, трети, а "Тигре, тигре" е в четвъртия албум, който аз съм издал.

- Примири ли се все пак с прозвището "Шишарката"?
- Именно първият ми албум, който излезе през 1993 г., бе направен с оркестър "Белите шишарки". Тогава имаше едно търсене на оркестри и "Пайнер" предложи да излезем като оркестър, макар че в албума аз съм автор на текст, музика, на всичко, дори и на аранжиментите. Имаше гост китаристи, саксофонисти, но на петия албум фактически останах само аз и като махнахме "белите" от "шишарки", останах само аз и затова ме нарекоха Радо Шишарката. В това няма нищо обидно и аз нямах нищо против всичките ни почитатели, които са ни слушали през годините, да не забравят, че аз съм в основата на всичко.

- Теб те свързват със знакови фигури от подземния свят като Жоро Илиев, Иво Карамански...
- Жоро ми знаеше всичките песни и пееше заедно с мен. Една от любимите му песни беше тази за брат му - "Спомени". Всеки един певец като мен искаше да е в компанията на силните на деня, на мъжките момчета и да демонстрира благополучие.

- Какво стана с хотела ти "Панорама" в Пампорово? Защо ти го взеха и се води дело за дългове?
- Аз от пресата научих, че са ме осъдили, а не е така. Работниците съдеха не точно мен, а фирмата "Хирон Холидей", предишен собственик на хотел "Панорама", която аз купих и по този начин аз наследих и дълговете й. Аз първоначално наех хотела срещу 10 000 лв. месечен наем. И почнаха да се появяват дългове, той се оказа ипотекиран за 8 милиона. Собствениците вдигнаха ръце и казаха: “Хотелът вече е твой, оправяй се". Наложи се да се оправям с ужасяващи неща. Предишният управител Анастас Падешев крал, та се забравил, имах и големи ядове с готвачката, с барманите. Накрая платих на хора да наблюдават кой как краде и как работи и всички напуснаха, та се отървах от тоя персонал. Добре че спечелих от "Еврофутбол" 8000 лв., та оправих поне сметките за тока, пише blitz.bg.