След сутеньорско-затворническите митарства на Кондьо и изпълнителят на “Тигре, тигре” го закъса с Темида. Радо Шишарката трябва да плати 20 000 лева, постанови Районният съд в Чепеларе.

Радослав Петров се хванал като управител на тризвездния хотел “Панорама” в Пампорово в началото на последния зимен сезон. Обаче не плащал нито заплати, нито консумативи и сега само за ток има към 30 хиляди лв. борч. Персоналът спрял да получава възнаграждения от януари, а в края на април договорите били прекратени.

През май и в началото на юни 21 работници подали искови молби. Районният съд в Чепеларе се е произнесъл по 11 от тях. Според решенията Шишарката трябва да изплати на бившите си работници общо 14 463 лв. (сумите, които служителите имат да получават са между 800 и 2400 лв.). Със съдебните такси, неизползваните отпуски и адвокатските хонорари сумата набъбва до 20 000 лв. Предстои да се гледат още 10 дела, насрочени за началото на октомври.

Последният собственик на хотела всъщност била софийската фирма “Хирон холидей”. Пред “Труд” изпълнителят заяви вчера, че от нас научава за решението на съда. “На 29 април т. г. станах собственик на “Хирон холидей”, а исканията на хората за неизплатени заплати са от предишните месеци”, коментира Шишарката. Той добави, че е говорил със старите собственици да си изчистят задълженията, но те му отвърнали: “Фирмата вече е твоя, оправяй се!”

“Не се крия от хората, постоянно се чуваме. Те дори ми казват, че не съдят мен, а фирмата. От време на време им давам по 50-100 лв., които изкарвам с пеене. Неотдавна на една жена почина мъжът й и помогнах с пари за опелото”, добави певецът. Той още не знае дали ще обжалва на по-горна инстанция съдебното решение.