Сашо Диков за малко щеше да колабира по време на последното излъчване на предаването си в събота. Неговите колеги от „Дикoff” са силно притеснени за здравето му.

Белокосият водещ получил хипертонична криза докато се карал с лидера на ДСБ Иван Костов и едва успял да запази самообладание, за да продължи предаването си. Диков имал от години проблеми с кръвното налягане и го качвал всеки път, когато се ядоса, пише hotarena.net.

В събота следобед обаче нещата съвсем излезли извън контрол. Журналистът се вбесил много и стойностите на налягането му ударили рисковани висини.

По думите на колегите му той усетил как главата му ще се пръсне и как лицето му пари. В студиото нямало апарат, за да му премерят кръвното, но самият той твърдял, че е много високо, защото усещал всички опасни симптоми за това – освен чудовищната болка в главата, му треперела брадичката и ръцете. Той предупредил, че може да колабира и трябва да имат готовност да го спасяват.

За щастие до там не се стигнало и някак Диков успял постепенно да се свести, успокоявайки нервите си. След ефир обаче директно е бил закаран на лекар.