Той е супергерой, свръхчовек и технически гений, когато застава пред камерата. Но за разлика от своята колежка Гуинет Полтроу, звездата от "Железният човек" Робърт Дауни-младши не може да говори френски.

Чаровната Гуинет, която овладя до съвършенство британския акцент за ролите си през 90-те, доказа за пореден път лингвистичните си умения на пресконференция в Париж. По време на събитието тя отговаря на въпроси, свързани с новия й филм, на завидно изчистен от грешки френски.

Дауни обаче не смогна на темпото. "Щях да ви проговоря на френски, но ме отгледаха вълци. Всъщност аз съм животно".

"Тя е посещавала много на брой хубави училища… а в затвора не те учат на френски", коментира американецът, чиито проблеми с наркотиците в миналото го вкараха зад решетките.

Новият проект, в който участват още Дон Чийдъл, Ребека Хол, Гай Пиърс и сър Бен Кингсли, е дело на Марвел и гиганта Дисни. Предходните две части събраха общо 1,2 млрд. долара в бокс офисите по света.

"Железният човек III" е съпродуциран от китайска филмова компания и е заснет отчасти в азиатската страна. Лентата ще излезе по кината във Франция и Великобритания на съответно 24 и 26 април. Премиерата на филма в САЩ е на 3 май, пише БГНЕС.