Въпросът, който феновете на сериала "Братя" си задаваха през целия втори сезон: "Жив ли е героят на Калин Врачански - Борис Донков?" намери своя отговор във финалния епизод - да, жив е, макар и да е в тежко състояние, пише Lupa.bg. Финалът на "Братя-2" отново бе драматичен, емоционален и кървав, подобно на финала на първия сезон, но също така даде и заявка за продължение на криминалната история. И продуцентът на филма Краси Ванков, и актьорите се усмихват на въпроса дали ще има продължение на филма, а само казват, че се надяват това да се случи.

Драматичната развръзка в "Братя-2" всъщност е и завръзка, водеща към продължение на историята на героите, с които зрителите живеят. Телеманиаците обаче са убедени, че такъв ще има, защото героинята на Йоанна Темелкова - Лора откри бившия си мъж Борис, прикован на болничното легло и с увредени бели дробове от дълъг престой в езерото, в което бил хвърлен в опит да бъде убит.
Оказа се, че братът на Драго/Денис Топал, изигран от Владимир Михайлов, е бил укриван дълго време от майка им Снежа (Деляна Хаджиянкова).

А в моментите на просветление Борис е произнасял само името на Лора. "Остани до него или си тръгни от живота му завинаги", каза Снежа на Лора. Борейки се за втори шанс, героят на Владимир Михайлов осъзна, че опитите му да започне на чисто, в момента са обречени на провал и се хвърли в обятията на украинката (Лора Христова). Калин, изигран от Стойо Мирков се опита да се свърже със сина си Симо (Мартин Петков), потърси начин да се помири и с Ива (Искра Донова), но тя вече бе приготвила куфара си да се изнесе.

Притиснат до стената от доскорошните си приятели, Симо бе подложен на унизителни провокации от местния наркодилър Кривия, който искаше да го смачка психически. И Денис Топал се притече на помощ на сина на Калин и му предложи работа при себе си.
"Драго и Лора направиха своя избор. Борис е жив, а Юлия беше пощадена от Топал.
Какво бъдеще ги очаква?" - този надпис се появи пък в официалния фейсбук профил на сериала, с което все пак продуцентите загатнаха, че готвят сезон 3.