Покойната майка на Анджелина Джоли Марчелин Бертран оставила голям дал от имуществото си на тримата си внуци, родени преди тя да почине от рак през 2007 г.

Бертран почина през януари 2007 г. на 56-годишна възраст след дълга борба с рак на яйчниците и завеща имуществото си на дъщеря си и сина си Джеймс Хевън. Като изпълнители на завещанието Джоли и Хевън внесли окончателните документи в съд в Лос Анджелис по-рано този месец, пише БГНЕС.

От тях става ясно, че Бертран е оставила на всяко от внучетата си по 100 000 долара, но само на тези, родени преди смъртта й. Осиновените Макс и Захара, както и биологичното дете на Анджелина от приятеля й Брад Пит, Шайло, ще се сдобиат с голяма част от имуществото на баба си. Но осиновеното дете Пакс и близнаците Нокс и Вивиън няма да получат нищо от наследството.

Пакс беше осиновен два месеца след смъртта на баба им, а близнаците се родиха през юли 2008 г. Бертран оставила пари и на сестра си, брат си и племенниците си. Имуществото й се оценява общо на 661 000 долара.