Последната роза отиде при юристката Силви, която е една от най-мразените в имението в Родос и която ще е основен герой в днешния епизод. „До последно вярвам, че ще получа роза тази вечер и съм спокойна“, призна тя пред камерата на романтичното риалити. Според Кристина Силви постоянно псува, използва нецензурни думи и я натоварва с негативна енергия. Двете споделят една стая и Кристина прекарва повече време с нея. Тя дори сподели, че според нея Силви има по-сериозни проблеми.

„Пожелавам ти да намериш истинската любов“, каза Васка на Алек по време на деловото си ръкостискане с него преди да напусне завинаги предаването.„Желая ти късмет“ пък бяха последните думи на Ергенът към 23-годишната красавица. „Започнах да изпитвам наистина доста силни чувства към него. За мен това е шок! Даже не ми се говори, честно казано“, сподели заучено аптекарката.

Измислената й тъга, че е изгонена и нелепото признание уж със сълзи на очи, че е започнала да изпитва чувства към Алек обаче спечелиха презрението на зрителите. Тя бяха категорични, че Васка е била от най-пасивните участнички и за чувства към Ергенът въобще не може да говори. "Много безхарактерна,стоеше като статив, никакъв интерес към Алек, занимаваше се с интриги и клюки", категорична е зрителка на Фейсбук страницата на "Ергенът". "Красива, но скучна и безлична!Запомних я като сянка на бореца Барбара!", коментира друга.