Боливудската актриса Айшвария Рай смята да заведе дело за расизъм срещу списание Elle.

Красавицата, която преди няколко години спечели короната на Мис Свят е бясна на изданието, което си позволи да ибели драстично кожата й. Шоколадовата красавица се усмихва загадъчно от корицата на последния брой на модното списание, а кожата й е видимо „избелена” с поне няколко тона, пише в. "Новинар".

Всеизвестен факт е, че в Индия светлата кожа се счита за символ на успеха и просперитета на една жена. Именно заради това козметичните компании в Азия събират милиони долари годишна печалба от продажбата на избелващи продукти. Това обаче не е причина да се изветли кожата на Айшвария, смятат модните критици.

„В днешно време значение имат постиженията на жените, а не цвета на кожата им”, смята актрисата. Една от най-красивите на планетата дами недоумява как е възможно някой да си позволи да си „играе” с тена на кожата й. Именно затова тя смята да заведе съдебен иск.

Тревожното е, че това не е първият случай, в който Elle си позволяват да "избелват" модели, пишат още медиите във Великобритания.
В септемврийския брой на списанието се появиха „поизсветлени” снимки на чернокожата актриса Габуре Сидибе.