Лили Иванова бе приета по спешност в "Пирогов"! Кралицата на родната естрада посети медицинското заведение във вторник следобед, а посещението й бе запечатано от папараци.

За разлика от останалите пациенти на "Пирогов" Лили бе отишла там заради настинка, пише ''България Днес''. Но в очите на изпълнител от световна величина, особено ако е над 60-70 години, простудата е много опасна, най-вече за гласните струни.

Още в понеделник заранта русата фурия почувствала първите признаци на наближаващата болест. Запушен нос, тежест в главата и некоординирани движения. Даже и закуската - питателен мед с минерална вода, не й дала нужните сили. С напредването на деня Лили усещала все по-силна обща умора. Вчера сутринта, след като и гърлото се "обадило", тя решила да не губи повече време, трябвало нещо да се направи, преди да се тръшне на легло с 39 градуса температура и кофти кашлица.

Викнала верния си шофьор, той подкарал сребристия "Мерцедес" и - газ към "Пирогов"! Певицата не искала да чуе за нищо друго, не вярвала на универсалните спрейове и хапове против настинка по аптеките. Искала си специалист, познавала един такъв именно в известната клиника.

На светофарите по пътя натам Лили се разкихала, втресло я. Въпреки топлия вчерашен 25-ти септември тя не посмяла дори да си отвори прозореца. Не махнала и коженото си яке, само дала зор на шофьора си.

Двамата влязоха в "Пирогов" в режим на полунелегалност през задния вход. Само пазачът на паркинга се изпречи пред джипа на подсмърчащата изпълнителка на "Детелини", но щом видя кой е в колата, се дръпна без излишни въпроси.

Паркираха под прозорците, шофьорът изскочи и отвори вратата на Лили, понечи да я грабне през кръста. Певицата го разубеди само с един поглед и полека-лека, внимавайки да не пипне нов вирус, излезе от джипа. Сложи си маниашките слънчеви очила, тип авиаторски, и потъна в лабиринта на пироговските коридори и кабинети.

Оттам излезе след половин час с две рецепти - едната я прибра в джоба, другата я даде на помощника си. По пътя той купи лекарствата и прибра благодетелката си, за да се лекува и да не остане без глас.

От дълги години Лили Иванова пие отвари от секретни билки, събирани от далечни поляни и урви в Русия. Корените от Закавказието имали свойствата на човешки хормони. Още през 70-те години на ХХ в. Лили се среща с академик Назърбаев, който я посветил в тайните на тинктурите. Само няколко капки от отварата били достатъчни всеки мъж да си изгуби ума по една от най-известните ни певици. Изглежда обаче, че руските тинктури не помогнаха на Лили да се предпази от есенните настинки...

Снимки: Владимир Стоянов и Николай Минчев, България Днес