Нежна или страстна, тиха и буйна, споделена или не – тя, любовта е водеща и в най-известните и обичани оперетни и мюзикълни заглавия. В Музикалният театър също й отдават дължимото, при това заедно с един магнетичен артист-венецуелския тенор Рейналдо Дроз. Той ще грабне китарата и ще взриви тишината с най-вълнуващото изпълнение на Besame Mucho, така както може да го направи само певец с южноамерикански темперамент.

Поради големия зрителски интерес Националният музикален театър ще представи концерт – спектакъла „Кавалери канят“ с участието на Дроз и на 17 май 2024 г. – петък от 19.00 ч.За сърцата на дамите – Зорница Дамянова, Илина Михайлова, Кръстина Кокорска, Людмила Козарева, Светлана Иванова и Стефани Кръстева – Павлова ще се борят и кавалери от различни поколения – Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Богомил Спиров, Владимир Грудков, Георги Ханджиев, Денис Бояджиев, Пеньо Пирозов, Стефан Петков и Христо Сарафов.

Любовта като танц пресъздават солистите на балета Татяна Янева и Трайче Стойковски. Диригент е Юли Дамянов, а режисьор Румен Григоров. През май любовта е най-възможна, категорични са от Музикалният театър.