Футуристичното жилище, което се намира до река Сена в центъра на Париж с изглед към Лувъра, беше продадено във вторник. Разположен на Quai Voltaire в 7-ми район на града, тристайният апартамент е на трети етаж и е с площ от 260 квадратни метра. Имотът беше продаден за почти двойно по-висока от каталожната цена от 5,3 милиона евро.

Въпреки че се помещава в сграда от 17 век, апартаментът се отличава със своя ултра модерен дизайн. Обявата описва „авангардния стил“ и „изчистените и органични линии“ на апартамента, а придружаващите снимки показват просторни, ярко осветени стаи с полиран сив под. Една голяма стая е облицована със серия рафтове от пода до тавана и има просторна съблекалня, както може да се очаква в резиденцията на едно от най-известните имена в модата.

JjDxQcB.md.jpg

Най-известен като творчески директор на Chanel (от 1983 г. до смъртта си през 2019 г.), Лагерфелд беше известен и с луксозните си имоти. Пълният обхват на този неуморно подбран „висок лукс“ е разкрит в книгата „Карл Лагерфелд: Живот в къщи“, която беше публикувана през януари.

Включвайки редки изображения на 13 от имотите на Лагерфелд в Европа - в Париж, Монте Карло, Рим, Хамбург и други – книгата разкрива една по-малко известна страна на дизайнера и дава представа за чувството му за стил, когато става дума за интериорен дизайн.

Вкусовете на Лагерфелд се променят от собственост на собственост, според модния писател Патрик Мориес, който написа въведението към книгата. „Винаги се променяше от една атмосфера в друга, от антикварни интериори до ултрамодерни“, каза Мориес за дизайнерската естетика на Лагерфелд, след като е посетил много от имотите му през годините, особено тези в Париж. „Той е уникален с това, че няма единство в неговия тип декорация.“