Оказа се, че пред други две от участничките в риалитито - Милена и Криси, Силви е отправила заплахи, че ще разбие главата на трето от момичетата - Надя. Отправените закани включвали и опция за заливане с киселина по поръчка. Мутренското поведение обаче беше отхвърлено от страна на обвиняемата. В крайна сметка тя не получи последната роза от Алек и си тръгна от къщата за радост и спокойствие на всички останали участнички.

"Според мен те се страхуват от мен, защото това е някакъв страх от неизвестното. Може би съм като енигма", опита се да излезе от зловещата ситуация, за която разказаха на свой ред другите дами. За лошите намерения на Силви сподели притеснението си може би най-адекватната в този сезон на "Ергенът" - Милена. Това се случи след като по рано в игра на принципа "Не се сърди човече", Силви се размина с вечеря с бизнесмена. Това стана заради решението на Надя да я върне от началото на играта. Така на ресторант с мачото отиде друго от момичетата - Криси и затова Силви побесняла. По време на играта, страховитата девойка размаха пръст заплашително с намеци, но изпуснала нервите си на по-късен етап на затворени врати и извън зоркото око на камерите на предаването. Пред Милена и Криси, Силви обявила намеренията си за физическа саморазправа с Надя след като приключи риалитито.

"Предупредих я да не го прави, защото аз наистина исках да имам възможността да прекарам време с Алек и да отида на тази среща. Да не се опитват да се оправдават, че това е игра. Напротив, в играта много добре се вижда какви са хората и какъв е техния характер", направи опит да се защити Силви и опрекна Надя.

На следващия ден, Милена не скри притесненията си като обясни, че е имала странна вечер с душманката на къщата. "Тя далеч не го възприема като игра, тя го приема като намеса, физическа дори. Това, че ти си прекратила срещата й с Алек и едва ли не участието й тук", обърна се парфюмеристката към застрашената Надя, а Криси продължи: "Абсолютно е способна да се саморазправя с теб извън предаването. Казвам го на 100%. Това, което виждам, тя не е психически стабилна. Един нормален човек не би си помислил нещо подобно".

Милена разказа, че въпросната вечер, докато си лягали, изведнъж Силви скочила от леглото. "Станах веднага и бързо се ориентирам в ситуацията. Попитах я къде отива, а тя каза, че отива на разходка. Тръгнах да я гоня, защото буквално се притесних да не отиде в другата стая, все пак има кухненски ножове и може нещо да стане, Притесних се да не вземе някакво импулсивно решение и да отиде в стаята на Надя и да я нападне", обясни шашнатата Милена.

Кристина продължи да разяснява: "Наде, разбери, че тя два часа говори за теб, как иска да агресира срещу теб и какво би ти направила." "Както спим, уж се опитваме, нали. И в нищото да стане и да каже, че малко ще се поразходи с една доста решителна походка", допълва тя, а Милена я поправи: "Тя не каза, че отива да се разходи, а както си говорехме, изведнъж скочи от леглото като изтребител..."

След тези думи Надя видимо започна да се шашка: "Силви, наистина е доста непредвидима и от такива хора не знам какво да очаквам. Все пак в къщата има ножове и вечерно време не знам как бих спала спокойно!" Криси подчерта, че не може да си затварят очите и това не може да се толерира. "Аз отказвам да живея в страх за това какво може да ми направи. Искам този проблем да бъде акцентиран и решен. Казвам истината и няма да се скрия зад ъгъла и няма да позволя Силви да влезе в моето съзнание и да си играе игрички", категорична беше брюнетката, която си спечели вечерята с Алек и до вчера спеше на едно легло с обявената за вещица.

Надя се обърна към Силви: "Все пак да заплашваш, че ще счупиш главата на някой или ще поръчаш нещо да му се случи... да платиш на хора, за да му счупят ръцете и краката минава всякакви граници!" Криси влезе в подкрепа на думите й, като заяви че е чула заплахите от банята на стаята, в която съжителства със Силви и Милена.