Kакто Hotnews.bg първи писа, Димитър Ковачев-Фънки, организирал с фирмата си „София Мюзик Ентерпрайсис” е част от списъка с над 100 известни български музиканти, който с решение на Народното събрание бяха удостоени с държавни парични награди за особени заслуги към държавата и нацията. Сред останалите са звезди като Васил Найденов, братя Аргирови, Стефка Берова, Маргарита Хранова, Кирил Маричков, Камелия Тодорова.

"Радвам се, че съм одобрен. Въпросната награда е създадена навремето от царя, а комунягите я премахват и сега е възстановена. това ме кара да се чувствам още по-гот. Парите, които ще идват, дават някаква финансова сигурност. За съжаление ние вече слизаме по хълма нодолу, не се катерим нагоре".

На въпрос на вестник "Уикенд" какво мисли за хората, за които пожизнената пенсия е трън в очите, Фънки е категоричен: "Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание. За мен е важен жестът. Пак ще кажа, ние остаряваме и слизаме надолу по хълма".