Ивана е от фолкпевиците, които говорят пестеливо за личния си живот в публичното пространство. Но пък никога не е крила, че е строга майка с дъщеря си Теодора, която днес е пораснала млада дама и е забележително красива. Досега не се знаеше почти нищо за първия мъж на певицата, освен че се казва Валентин и е баща на единственото ѝ дете.

Ивана изненада феновете, като за пръв път сподели обща снимка с него. Двамата се развеждат преди певицата да стане известна, като неразбирателството помежду им се появява малко след раждането на Теодора. Поводът да се съберат сега е рожденият ден на момичето им и Ивана изглежда горда от факта, че двамата са успели да запазят приятелските си отношения в името на наследницата им. А ето какво пожела тя на Теодора: "Честит рожден ден, скъпа моя, Теди! Давам ти цялата си майчина благословия!Знаеш ли, не е нужно да правиш, каквото и да е, защото ти си съвършена такава, каквато си! А, аз все така ще си питам: “На кого прилича Теди- на мен или на баща си”?!"

Една от причините за раздора между Ивана и Валентин била на кого да бъде кръстена Теодора. Певицата разказва, че сама взела решението дъщеря ѝ да бъде кръстена на дядо си, но Валентин се засегнал, защото мечтаел да носи името Симона и през първите 2-3 дни била кръстена така. След това обаче бащата на Ивана вдигнал кръвно от новината и фолкфурията на своя глава отново я записала като Теодора, както се казва и до ден днешен, припомня Woman.bg.