Музикантът видя за първи път смъртта в очите, след като дълго време се лекува от рак. Болестта дълго време му пречеше да стане баща, но двамата с жена му Незабравка все пак успяват да дочакат момче. Мартин се ражда след шестия опит инвитро, когато родителите му вече сериозно обсъждат да си осиновят дете, припомня Hotnews.bg.

"Преборих лимфом през 1997 г. Лекувах се четири години. Имах огромния късмет, че съм част от "Ку-ку бенд", защото музиката ми беше като отдушник. Излизайки от болницата, ходех на участия, забавлявахме се и така не мислех за болестта. Имах работа през цялото време, не съм оставал вкъщи. Това ме крепеше да продължавам напред", призна китаристът преди време в предаването по Би Ти Ви „Търси се“

Тази сутрин пожар избухна в апартамента на китариста. Според очевидци причината за инцидента е избухнала батерия на електрическа тротинетка. На място са пристигнали две пожарни и два полицейски екипа. Няма загинали, нито пострадали.

"Днес е голям ден. Днес е изключителен ден. Днес е изумителен ден, защото моят колега и приятел Цветан Недялков, с когото сме заедно от 30 години и неговият син Мартин, имаха най-големия късмет на света. Те оцеляха след взрив на литиево-йонна батерия. Цецо купува тротинетка на сина си, включва я да се зарежда в хола, синът му излиза, той влиза в банята и 10 минути по-късно тротинетката избухва като бомба. Взривът избива прозорците и подпалва апартамента. Но, благодарение на късмета, на Бог, или на който там пише какво да се случи на всеки един от нас, моят колега и приятел и велик китарист Цветан Недялков и синът му са живи и здрави. Ако им се беше случило нещо, направо не знам какво щях да направя", написа Слави Трифонов след инцидента.