Емилия - едно от изкушенията в родния попфолк, твърдо е решила да пробие в киното. Вдъхновена от успешния дебют на колежките си Емануела ("Къде е батко") и Лилана ("Моето мъничко нищо"), блондинката от Гълъбово иска някаква, макар и малка роля.

Мечтата й е на път да се сбъдне. Емилия има вече предложение от американски продуценти за участие в нов филм. Той носи работното заглавие "Пепеляшка". Снимките ще започнат в началото на другата година. В лентата Емилия ще изиграе ролята на певица. За разголване пред камерата обаче продуцентите не споменават нищо.

Преди началото на филмовата си кариера тя смята да запише нови песни, които ще са специално за случая. Парчетата вече са факт и Емилия ще ги представи в сряда вечерта в култовия варненски музикален клуб "Версай".

Концертът й ще започне малко след полунощ и ще е разделен на две части. В първата тя ще изпее част от старите си хитове, между които "Не виждам", "Изгубена любов" и "Коварство и печал", "Нежни устни" и др. След това идва ред на парчетата от новия й албум - "Родена съм да те обичам". Цели две години почитателите на фолкзвездата тръпнеха в очакване на нейния шести албум. Емилия изцяло се довери на Велислав Драганински за записите, смесването на песните и тяхната подредба.

В компактдиска са включени 15 композиции, между които са "Сълза", "Дори и да боли", "Птица бяла" и "Няма те". Новите песни, на които Емилия много залага, са "История", "Ти си луд" и едно парче на Велислав Драганински - "Изнервяш ме". Изненадата е дуетната й песен със Сакис Кукос - "Всяка минута", която е със специалното участие на рапъра Бо. В нея се пее на три езика. Пилотните клипове към албума "Родена съм да те обичам" са два. Певицата е решила да се изявява като феминистка и да не позволява на нито един мъж да й се бърка в кариерата.