Лили Иванова, чиято отчетност ще бъде проверявана от данъчните, си е изпекла работата и трудно ще бъде уязвена, прогнозират шоумени.

Иванова е известна не само с това, че изнудва да пее последна по групови участия, за да пее най-дълго, а и за да има по-високи хонорари. Друга характерна нейна черта е пословичната й стиснатост: "Тя може да почерпи цялата маса, но няма да остави и стотинка бакшиш", разказват запознати с нрава й.

Спестовността, съчетана с германското чувство за ред на звездата, гарантирала изрядност в счетоводната й документация. Лили имала практика да взема фактура дори за всеки закупен тоалет и веднага я давала за осчетоводяване. Фустите тя декларирала като работно облекло. "Нищо чудно, ако се окаже тъкмо обратното, че държавата има да й връща пари", шегуват се финансисти.

Иванова декларирала 130 хиляди лева за миналата година, но по груби сметки това са приходите й само за два концерта в НДК. Междувременно от сайта на Лили Иванова бяха изтрити всички до едно официално обявени участия през изминаващата 2009 г., с което изпълнителката се снишава до преминаване на бурята.