През изминалата седмица Валя и съпругът й Красимир кръстиха дъщеря си Мария в София в църквата „Св. Георги Победоносец". Кръстница на малката стана народната лечителка Мария Асенова. Тържеството е било в най-тесен семеен кръг, защото отпаднала идеята да се състои в един от големите манастири. Валя се уплашила от върлувашата грипна епидемия.

Изборът Мария Асенова да бъде кръстница не е случаен, защото двете с Валя са много близки. Тя й е помогнала много в личен план след личните й драми около развода. Съветва я за много неща и й дава положителна енергия, от която се е нуждае винаги. Валя се надява да я предаде и на Краси, и на малката Мария. Предния месец е бил и рожденият ден на детето, на който е присъствала и колежката на Валя - Даниела. „Мария знае, че имаме дует и ни караше да пеем заедно през цялото време.", разказва Валя.

Певицата споделя, че дъщеря й и Даниела много си паснали и затова й пожелала скоро да има и свое дете, още повече, че е на кадем на хората около нея, които нямат деца, но искат. Така е станало и с Галена, и с фризьорката й Стели, както и с Димана.

В професионален план Валя има една нова изненада, нещо, което въобще не очакват феновете от нея в музикален план. Това е ново парче на български актуален композитор. Новата песен ще се сдобие с клип след Нова година. Междувременно Валя готви и друга песен, нещо преходно между сегашните и новата.

В Коледната програма на телевизия „Планета" ще участва с песента „Приятели", защото не е издавана в „Пайнер", но много хора й се обаждат с желание да я гледат и по „Планета". В новогодишната програма ще прозвучи „Барби кукличка".

През седмицата излезе новина, че именно тази песен Валя е взела от македонска певица. „Не знам защо е станало скандал с македонката, която има претенции за "Барби кукличка". Аз купих правата на песента от македонския композитор. Регистрирана е в министерството на културата.", разказва Валя и добавя, че съжалява, че песента не е станала тотален хит, но това зависи колко често се върти.

източник: novfolk.bg