Банка за сперма, която предлага на жените възможност да изберат донор-двойник на някоя знаменитост, съобщава, че с най- голяма популярност се ползва спермата на донора, който прилича на Бен Афлек.

В калифорнийската криобанка самотни жени и безплодни двойки могат да си изберат донор, който им напомня облика на любим актьор, спортист, музикант или телевизионна звезда.

Клиниката дава възможност за избор "от всички достатъчно известни личности, които могат да се срещнат в Интернет". В базата от данни на криобанката вече има стотици двойници на знаменитостите.

Списъкът включва донори, които приличат на Тайгър Уудс, принц Уилям и Том Круз, пише БЛИЦ.

Афлек, звездата от "Армагедон" и "Пърл-Харбър", е най-популярен сред дамите-реципиентки заедно с американския футболен защитник Брет Фавър и баскетболиста от "Лейкърс" (Лос-Анджелис) Люк Уолтън.

Криобанката също така позволява да бъдат избирани и хибридни донори, които съчетават чертите на няколко известни личности.

Сътрудниците на банката за сперма продължават да търсят двойници на Брад Пит и Джордж Клуни, защото техните образи са много търсени, а подходящи донори засега не са намерени.

Донорите по закон в САЩ са анонимни, затова ги "кодират" с имената на знаменитости. Така клиентите знаят, какво получават.

От лятото на 2009 година, когато за първи път е пусната програмата, позволяваща да си "поръчаш" облика на бъдещото бебе, от услугата са се възползвали повече от 750 клиенти на клиниката.
/БЛИЦ