Снимките на Славея Сиракова за мъжкото списание Maxim предизвикаха много противоречиви реакции, но със сигурност останаха забелязани.

Вижте какво разказа пред "Монитор" самата Славея:

- Славея, каква беше реакцията на вашите след снимките? Ти как се чувстваше, докато те снимаха?

- И на майка ми, и на баща ми много им харесаха снимките. От екипа на списанието са страхотни професионалисти и ме предразположиха. Чувствах се добре по време на фотосесията. Баща ми беше вкъщи по това време и тук ще кажа, че от самото начало знаеше какви ще са снимките. Не съм го лъгала, както бяха написали.

- Коя е най-голямата глупост, която си чела за себе си?

- Ами какво ли не съм челa… Глупост беше, че съм бременна, че баща ми ме е изгонил от нас заради снимките в списанието, че сама съм се обадила и съм предложила да ме снимат. Радвам се, че тук имам възможност да опровергая тези слухове и да кажа, че са пълна лъжа.

- Какво те накара да се снимаш?

- За мен това беше просто възможност да се видя в една по-различна, по-провокативна светлина. Още когато бях на 16 години за първи път отидох в агенция "Визаж", където за кратко време се занимавах с мода, но прекъснах, защото още не бях завършила образованието си. Модата, а и киното са ми голяма страст. От приятели, роднини и познати чух само положителни отзиви. Не смятам, че снимките в едно такова списание в 21-ви век са за нещо неморално, напротив, снимките са в рамките на естетичното и приличното.

- Каза, че това е само хоби, с какво всъщност искаш да се занимаваш? Къде ти е музата, както се казва?

- Както всяка жена и всяко младо момиче или поне по-голямата част от тях винаги ми е доставяло удоволствие да се оставя в ръцете на професионалните гримьори, фризьори и фотографи, да се видя различна, но това не е нещото, с което бих си изкарвала парите, не и в България. Музата ми винаги ще си остане в киното и на големия екран, но знам, че пропуснах възможността си за каквато и да е кариера в тази област. Не съжалявам, защото ако искаш да градиш кариера на актьор, трябва да загърбиш личния си живот, а такава жертва не мога да направя.

- Какво правиш в Барселона?

- В Барселона се занимавам главно с мода, тъй като големите снимачни площадки са в Мадрид, а тук има повече работа за модели. Живея тук от година и 2 месеца с приятеля ми Никола. Винаги съм поставяла личния си живот на преден план, ще се върна в България и започвам бизнес, свързан с двете неща, които ми доставят голямо удоволствие, а именно модата и танците.