На 3 май в аула “Максима” на УНСС се състоя финалната вечер на конкурса за красота “Мис и Мистър УНСС 2010”, организиран от Студентския съвет при УНСС.

Сред членовете на журито бяха фолк певицата Емануела, “Мис България 2005” Роси Иванова, водещата на “Модерно” по bTV - Радост Драганова и “Мис УНСС 2009” Нелия Мачева.

Компания от мъжка страна им правиха чаровника Орлин Павлов, Илиан Димитров, заместник-мениджър на хитовия клуб Night Flight, Иван Колев, депутат от ГЕРБ в 41-то Народно събрание, Димитър Дилчев, кмет на Район “Студентски” и Милен Цветков, тв водещ в телевизия ЕBF - бизнес телевизията на България.

Председател на журито бе доц. д-р Петко Тодоров, ръководител на престижната катедра “Медии и обществени комуникации” в УНСС. Официални гости на събитието бяха Александър Ненков, секретар на Парламентарната група на ГЕРБ в 41-то НС и бивш член на Студентския съвет при УНСС и Красимир Вълчев, главен секретар на Министерството на образованието, младежта и науката.

Състезателите дефилираха със спортни облекла, бански костюми и официални тоалети, осигурени съответно от “Little Big”, “Triumph”, дизайнерката Полина Колева и модна къща “Андрюс фешън студио”, а аксесоарите на участниците бяха слънчевите очила на фирма “KWIAT”.

Финалната вечер на събитието бе водена от Гери Дончева и Румънеца, а градусът на настроението със своите изпълнения повишиха Емануела и Крум, както и Румънеца и Енчев.

Съгласно условията на конкурса се проведе гласуване с SMS, с което бе определена наградата на публиката в двете категории.



Класация в категорията “Мис УНСС 2010”:

1. Цветелина Андреева от град Търговище, на 19 години, специалност “Икономика с чуждоезиково обучение”;
2. Десислава Илчева от град Правец, на 19 години, спец. “Финанси, счетоводство и контрол”;
3. Надежда Денчева от град Русе, на 20 години, спец. “Икономика и бизнес”.


Носителка на специалната награда на публиката в категория “Мис УНСС 2010” стана Силвия Божилова от град Пловдив, на 20 години, спец. “Право”.

Класация в категорията “Мистър УНСС 2010”:

1. Даниел Петканов от град София, на 23 години, специалност “Маркетинг”;
2. Момчил Луканов от град Плевен, на 19 години, спец. “Финанси, счетоводство и контрол”;
3. Николай Желязков от град Стара Загора, на 21 години, специалност “Икономика”.

Носител на специалната награда на публиката в категория “Мистър УНСС 2010” е Даниел Парушев от град Бургас, на 20 години, специалност “Администрация и управление”.

Призьорите получиха парични награди на обща стойност 5000 лв. от проф. д-р Борислав Борисов, Ректор на УНСС, както следва: класираните на първо място получиха награда от 800 лв., подгласниците им на второ място - по 600 лв., а на трето - по 400 лв. По 600 лв. получиха и удостоените със специалната награда на публиката.

Пълната информация за кандидатите и историята на “Мис и Мистър УНСС” може да видите в интернет страницата на конкурса: www.beauty.unwe-sc.org.