По време на турнето си в Щатите Слави Трифонов почти не се движел на сцената, докато пеел, защото това изисквало адски усилия от негова страна.

Оказва се, че шоуменът е с 3 пирона в тазобедрената става, но е отложил тяхното вадене след турнето.

Според присъствали на концерта му в Лос Анджелис обаче той се държал мъжки и дори се опитал да танцува, макар и тромаво, на някои от песните.

Запознати със здравословното състояние на Дългия, че той е застрашен от обездвижване след ваденето на пироните. Страхът от ново счупване го парализира.

Частният самолет едва побрал куфарите и торбите с покупки на хората от шоуто при завръщането им на родна земя. На най-много покупки се радвала беквокалистката Нели Петкова.

Силно преувеличени се оказаха слуховете за сериозна връзка на Дългия с някоя от балерините (спрягат се 3-4 имена).

По време на едномесечното турне в Америка той с нищо не показал да е полудял от любов по която и да е от “Магаданс”, твърдят запознати.

Според други, които също твърдят, че са доста добре осведомени за авантюрите на Трифонов, той е лудо влюбен в танцьорката от „Магаданс“ Мартина.

Първоначално слуховете гаджосаха Дългия с омъжената балерина Илияна. Половинката й – самбистът Борис Величков, обаче отрече тази клюка, заявявайки, че г-н Трифонов ходи с друга.

Не се мина много време и любимата излезе наяве – Мартинчето, която освен че кърши снага на мини дансинга в студиото, успешно се справяла и като кинезитерапевтка.

Явно Слави е решил да си вземе мултифункционално гадже – красиво и пластично, което вечер преди лягане добре ще разтрива болната му снага му снага.

Интересното в случая е, че Мартина е била изгонена от балет „Магаданс“ за кратък период от време. Според слуховете по това време била приятелка на беквокалиста в „Шоуто на Слави“ - Борис Солтарийски.

Изненадващо обаче след известно време триумфално се завръща, явно вече като гадже на шефа. Не стига това, ами хореографията е направена така, че когато г-н Трифонов се появи в студиото и слезе по стълбите, да целуне именно ръката на любимата си.