Компанията MGM вече прави планове за новия си живот след трудното справяне с финансовите си проблеми. Завръщането на Джеймс Бонд на голям екран е част от кроежите на студиото, коментират от Bloomberg.

Следващият филм за агент 007 ще бъде сниман през идните две години, а през ноември 2012 г. ще бъде и премиерата му. Амбициозната програма на MGM предвижда реализирането на лента за Джеймс Бонд на всеки две години (2014, 2016, 2018 и т.н.).

50 процента от правата върху бъдещия филм ще бъдат притежание на MGM, останалата част от разходите ще бъде покрита от друг, равностоен партньор на студиото.

Големият въпрос е дали Даниел Крейг отново ще с е превъплъти в ролята на легендарния агент. В средите се спрягаше името на актьора от "Аватар" - Сам Уортингтън, който да поеме щафетата от Крейг.

Самият Крейг е част от екипа на "The Girl with the Dragon Tattoo" и не е изключено той да се посвети на екранизирането и на останалите части от Милениум трилогията (трите новели на Стиг Ларсон: „The Girl with the Dragon Tattoo" 2005, "The Girl Who Played with Fire" 2006, "The Girl Who Kicked the Homets' Nest" 2007 - бел.ред.). Това съвсем естествено би довело до търсене на друг актьор, който да се потопи в ролята на агент 007.