Изследователи и производители на кондоми твърдят, че в периода Бъдни вечер – Нова Година се наблюдава най-високата сексуална активност през годината, pише Dir.bg

Представители на Института за демографски изследвания „Макс Планк” в Германия обявяват, че тази тенденция се проявява при всички християнски общества, при които са правени проучвания.

Научните данни се потвърждават и от практиката. Продуктовият мениджър на водеща марка презервативи в САЩ споделя, че най-много артикули се продават непосредствено преди Коледа.

Първият социален клуб за необвързани в България – Forward Singles разкрива защо превръщаме Коледа в секс-празник. Отговорът не е труден. По време на празниците хората намират време един за друг, защото не са ангажирани с работа. С отсъствието на офис-треската и наличието на доста свободно време остават много възможности за развлечение, а сексът е една от предпочитаните. Дори за двойки, при които първоначалната страст си е отишла, сезонът разпалва въображението и вдъхновява за нови изживявания, пишат от actualno.com.

По празниците имаме и много поводи за общуване. Така се увеличават и предпоставките за контакти с нови хора или възраждане на стари познанства – което, заедно с приповдигнатото празнично настроение и няколкото питиета, настройва хората на вълната на удоволствията и забавленията.

Според изследвания завишена сексуална активност се наблюдава и в периодите през годината, когато се събират три неработни дни, както и на празника Свети Валентин.

От Forward Singles ви съветват да се въоръжите за празниците със секси бельо и напомнят да вземете необходимите мерки за предпазване от нежелана бременност и болести, предавани по полов път.