Бившата звезда от "Спасители на плажа" Памела Андерсън призова Китай да се присъедини към страните, забранили вноса на тюленско месо и петрол от родината й Канада, като нарече лова на тюлени нечовешки.

Андерсън изпрати писмо до китайския министър на земята и ресурсите Сюй Шаошъ, като го покани да отиде с нея в Канада, за да види със собствените си очи "жестокостта на ежегодното клане на тюлени".

"Моля ви, не позволявайте Китай да се превърне в сметище за тюленско месо и петролни продукти, които дори канадците не искат", се казва в писмото.

Канада и Китай постигнаха споразумение по-рано тази година за вноса в Китай на тюленско месо и петрол, след като ЕС забрани тюленските продукти заради протестите на активисти.

*Памела Андерсън

Десетки китайски групи за защита на животните разкритикуваха Канада през януари заради споразумението, като обвиниха страната, че превръща Китай в "сметище" за тюленски продукти. 

В писмото до Сюй, публикувано днес от организацията за защита на животните ПЕТА, Андерсън отбелязва, че много тюлени, някои от които само на няколко месеца, са пребивани с тояги с остри шипове.

"Ако видите с очите си това избиване, сигурна съм, че ще промените мнението си за вноса на тюленски продукти в Китай", изтъква актрисата, цитира БГНЕС.