За малко и Аня Пенчева да преживее тази година черен Великден.

Синът й Ангел Караньотов катастрофира на пистата по време на тренировка с мотора си и изпаднал в безсъзнание.

Единствено пред вестник „Галерия” примата на родния театър изповядва, че момчето й е щяло да загине и е било на косъм от смъртта, пише razkritia.com.

Освен че е преживяла ужаса от новината за станалото със сина й, Аня е в потрес от отношението на лекарите към пострадалото й дете.

Заключението й е, че в България няма лекари. Не може да си обясни как е възможно синът й, идвайки в съзнание, да чуе от лекарката:

„Да видим до два часа дали ще оживееш, или ще умреш”.

Аня Пенчева още не може да забрави как Ивайло Караньотов носел безпомощното си дете на ръце.

Оставили го в рентгеновия кабинет и вместо по спешност да му направят снимка, те най-спокойно направили 18 снимки на друго момче, без да е спешен случай.

Рентгеноложката пък редяла пасианси на компютъра си. Когато я помолили да разчете вече изпросените снимки на Ангел, лекарката нагло и нервно възкликнала: „Аман от тия мотористи!”.

Актрисата се пита какво ли е щяло да стане, ако не била Мира Кадурина, която е шеф на Клиниката по дерматология във Военна Болница. Благодарение на нея синът на Аня и Ивайло бил прехвърлен във Военна болница.

Когато станала белята, Аня имала представление в Народния театър и в един момент почувствала зле. Обяснява си го с майчино предчувствие. Обадила се на мъжа си да дойде да й помогне. Той й отказал, защото двамата със сина им били на зор заради усилените тренировки на пистата. Малко след това става инцидентът. Бащата пък става свидетел на това как се събират куп сеирджии и някои си позволили да се шегуват с това линейка ли да бъде викната, или катафалка.

В това време на Аня й става изключително лошо и не могат да я гримират, което отново потвърждава предчувствието за нещастие.

Тия дни актрисата се появила за малко на представянето на новата стихосбирка на поета Ивайло Диманов и втрещила присъстващите с драстичното си отслабване.

Споделя, че за три дни е свалила 10 килограма и на учудването на околните отговаря, че причината въобще не са диети, а стрес поради възможността момчето й да загине.

Ангел Караньотов е европейски шампион по Супер мото. Навсякъде по света за него свирят химна на България. Въпреки злополуката, момчето по всяка вероятност ще вземе участие в първия кръг от европейското първенство в Плевен.

Цяла България отново ще впери поглед в него. В това време майката ще се моли само за едно: „Господ да го пази!”

Снимка(водеща): Bulphoto