Теньо Гогов не пише на килограм, макар че е автор на стихове за песни в най-масовия жанр. При него няма матрица и сякаш винаги намира по-особения подход и към песента, и към изпълнителя.

"Моята тактика е да играя на ръба на засадата. Играя на риск. Като цяло гледам да правя неща, които самият мене да ме провокират, да използвам думи, които не съм използвал, да излъчвам послание - това ми е много важно"- казва Теньо.

Всеки автор си има свой маниер на писане, но за публиката е важно какво се получава накрая. Всеки изпълнител иска нещо яко - текст, който да не оставя равнодушни хората и да се запомня лесно.

"Думичките и римите са най-малкия проблем на текста. Важно е да имаш правилното послание, но трябва да имаш и опорни точки, за различни таргети хора. Трябва да имаш нещо за интелектуалния тип, който иска да рови и да има някакво послание. Трябва да имаш и нещо за по-леката аудиотория, която иска да има два лафа, които да повтаря. Трябва да има и нещо, което да е ритмично - това все пак е музика. Дали ще е "чка-чка" или "але-ле-ле", трябва да има нещо, което да е познаваемо. Има няколко неща, които човек трябва да проследи и когато ги събере тези неща, вече е Божа работа, но ти си си свършил твоята работа, а за другото седиш и чакаш"- обяснява Теньо Гогов пред Music Space TV.

Сред едни от най-актуалните песни по негови стихове са "Моля за внимание"/Ивена/, "Една новина"/Джина Стоева и Ивена/, "Трима музиканти"/Ивена и Теньо Гогов/, "Шоколадова терапия"/Виктория/, "100 години правила"/ Нели Рангелова и Радостина паньова/ и други.

Сред многото таланти на Теньо Гогов са също създаването на музика и пеенето. Той вече има в портфолиото си няколко изцяло свои авторски песни като текст, музика и изпълнение, припомнят от "Сигнал +".

Остава да чуем скоро и замисленото трио между Теньо Гогов, Джина Стоева и Ивена, които отдавна са не само колеги, но и добри приятели.