Фолк певицата Райна е сред звездите, които ще се включат в първия сезон на новото кулинарно предаване "Черешката на тортата".

Пред bliasak.bg красивата брюнетка заяви, че е била доста учудена като я поканили да участва в риалитито.

"Бях изумена от поканата, защото съм на "вие" с готвенето. Аз съм от хората, които нямат време да готвят, предвид работата ми и е ясно, че силата не ми е в това", разказа Райна.

Тя сподели, че все пак покрай навъртането около майка си, когато тя е била в кухнята, е успяла да се научи да готви няколко неща, сред които картофена супа, пиле с картофи, пица и др.

Специално за участието си в "Черешката на тортата" Райна се научила да готви нови четири ястия, които по думите й едва ли често ще приготвя, тъй като са "калорийни бомби".

Ден преди старта на снимките на кулинарното предаване пък с нейна приятелка отишли в италиански ресторант, където майсторът-готвач я научил да приготвя любимия си десерт.

За участието си в "Черешката на тортата", което тръгва от 6 юни в ефира на Нова ТВ, Райна споделя, че е било предизвикателство за нея, тъй като се е срещнала с доста различни хора.

Междувременно стана ясно и кой ще бъде готвачът-консултант в кулинарното шоу. Това е Иван Манчев, който ще коментира избора на продукти на участниците и подреждането на софрата. Едновременно с това ще дава съвети на зрителите.

От 2003 г. Иван работил като главен готвач в най-добрите ресторанти в София и Златни пясъци. Специализирал е в Германия и Швейцария. Той е един от създателите през 2005 г., а сега заместник-председател на Българската асоциация на професионалните готвачи, член на Световната асоциация на готварските общества (WACS). Участвал е в редица кулинарни международни състезания и е печелил много отличия.