Бен Афлек призна, че ще изпълни една от главните роли в новия си проект – Argo, съобщи електронното издание movieweb.

Филмът ще бъде заснет в България, потвърди холивудският ас.

През април тази година Афлек, който освен актьор е и режисьор на лентата, дойде у нас, за да огледа снимачни локации за реализацията на проекта си. Той се засече с друга холивудска актриса на ВИП-а, след като кацна у нас - Сиси Перкинсън.

За личната сигурност на Бен Афлек през целия му престой бдеше бодигардът на Скарлет Йохансон Здравко Леков и колегите му от фирма VIP Security. Афлек не даде изявления пред медиите, а се качи директно в лимузина и отиде да преговаря за заснемането на филма с представители на „Ню Бояна Филм”.

Действието на лентата Argo ще се развива в Иран през 1979 г. Афлек играе агента на ЦРУ Тони Мендес. Сюжетът се съсредоточава върху група от шест американски дипломати. Те успяват да избягат по време на терористично нападение в Техеран, след като ЦРУ разиграва паранормална сцена, отвлякла вниманието на нападателите. Филмът ще е по реален инцидент, а Афлек, освен като режисьор и продуцент, се очаква и да менажира и проекта съвместно с колегата си Джордж Клуни. Автор на сценария пък ще е Крис Терио. Очаква се в Аrgo да се снимат още и Джон Гудман и Алън Аркин.

Това не е първи режисьорски опит за Афлек. През 2007 г. той дебютира зад камерата с „Жертва на спасение”, а през 2010-а засне „Градът”.
.