Освен че е многократно засичан да се навърта във Варна, родния град на танцьорката Мартина, учиндолецът отскачал и до прочутия ловен резерват “Шерба” (в превод от френски “прекрасна гора”).

Отстоящ само на 40 км от морската столица, резерватът е създаден още през далечната 1935-а от самия цар Борис Трети, който бил запален авджия. След 9 септември 1944 г. новите властимащи затворили стопанството и го превърнали в зона, строго забранена за “простосмъртни”. След “нежната революция” резерватът, в който се въдят най-много муфлони и лопатари в цяла България, пооткрехна врати, но “пропуск” да ловуват в него отново получиха само мъже от елита.

Един от щастливците е и Слави Трифонов. Според очевидци Дългия пристигал в пълно бойно снаряжение и делово пристъпвал към “ритуалните убийства”. Най-често гърмял по пернати – фазани, бекаси и яребици, гнездящи из тръстиките, тъй като “Шерба” е съвсем близо до Камчия. Никога обаче не пожелавал да му ги сготвят на място и да ги хапне с други ВИП авджии, твърдят от персонала, а си носел улова “дома” или на хайресторантьори, посветени в тънкостите на гозбите от дивеч, пише blitz.bg.

В “ловните полета” на оградения с висок зид район често излизал на пусия и Георги Първанов. Двамата със Слави обаче не били конкуренция, тъй като държавният глава насочвал скъпото си чифте към най-едрите екземпляри от местната фауна.