Десислава - Dess отива на финала за избор на българската песен в „Евровизия 2012” с песента си „Love is alive”.

Композиторът Стефан Димитров, председател на Академията на "Българската песен на Евровизия 2012", обяви именно песента на Деси, класирана на първо място от професионалното жури. Пак тя грабна първото място и при гласуването със смс-и от зрителите.

Десислава - Dess бе сравнително лаконична по отношение на представянето си: „Радвам се, разбира се. Искам да кажа, че заложих на семпло изпълнение, за да се подготвя добре за финала. Специални благодарности на екипа, с който работих по песента – а именно хореографа Анета Авакян, танцьорите Калин и Иво от трупата на Нешка Робева, беквокалистите - Неделяна от пиано бар„Хавана”, Бобо и Дани.”

Македонецът Даниел Каймакоски, който стана популярен в България покрай риалити формата „Пей с мен”, дойде специално от Виена, където живее и работи, за да пее с талантливата певица.

Десислава благодари и на Борислав Миланов от “Симфоникс”, композитор на „Love is alive”, който бе неотлъчно до нея. „Щастливи сме, че песента отива на финал. За нас не е голяма изненада, защото честно казано, го очаквахме. Това, което не харесвам, е отново реакциите, че попфолка бил спечелил. Извинявайте много, но песента на Десислава не е попфолк и всеки, който разбира от музика, може да чуе, че тя не е една попфолк певица, а изключително талантлив творец! Иска ми се да спрат завистливите подмятания, защото съм сигурен, че Десислава би представила България достойно!” - обясни Борислав Миланов.

Финалът на „Евровизия” ще е на 29 февруари, в зала 1 на НДК, когато ще бъде излъчен и българския победител.