Шон Пен официално беше избран за посланик на Хаити.

Актьорът е удостоен с тази чест заради хуманитарната му работа в островната държава, която все още се възстановява след опустошителното земетресение преди две години.

Пен е един от малкото актьори, които до такава степен се отдават на каузата, че вече е загърбил личния си живот. От две години той не живее в САЩ, а в столицата на Хаити Порто Пренс и полага доброволен труд, наравно с хуманитарните мисии.

Външният министър на Хаити Лорен Ламот обяви избора на страната на церемония в Бевърли хилс, която имаше за цел да събере още средства за пострадалите, пишат от Lifestyle.bg

"Приемам", отговори скромно Пен и допълни, че ще се чувства по-добре, когато вместо "Хей, ти" го наричат "г-н посланик".

Събитието, което събра $5 милиона за Хаити, уважиха звезди от А-листата на Холивед, като Деми Мур, Мелани Грифит, Джордж Клуни, Джулия Робъртс, Орландо Блум и Мел Гибсън.

По време на търга, част от церемонията, Боно продаде китарата си за $475,000, докато съпругът на Джулия Робърт Дани Модер хвърли $50,000, за да посети Хаити заедно с Шон Пен.