Мария е родена на 13 януари, петък, в Стара Загора през 1982 г. Висока е само 160 см, а очите й са ту зелени, ту сини, благодарение на новите технологии. Иначе са тъмни.

Рожба е на двама спортисти. Баща й е Панайот Киров, прочут шампион по класическа борба от близкото минало. Майка й Йорданка се е занимавала със спортна гимнастика. Двамата се развеждат, когато Мария е на 4 годинки.

Светлините на прожекторите я огряват още на 8-годишна възраст. Тогава се качва на една сцена с Росица Кирилова и Георги Станчев. Изпълнява "Детелини" на любимата си Лили Иванова и "Молитва" на Мадона. Впоследствие впечатли народа и с изявите си в тв предаването за млади таланти "Като лъвовете".

В ония мрачни времена е върл противник на фолка, но постепенно се отдава на течението и я прилапват от "Пайнер".

Сърцеразбивачката се влюбва за първи път, когато е в 10-ти клас. Връзката й с красивия Ивайло продължава година и половина. Зарязва го точно преди бала. Само ден след като го изоставя, завързва връзка с Галин. Двамата са заедно 5 години, но когато започва да печели пари, слава и фенове разкарва и него.

Мълвата носи, че Мария многократно е получавала предложения за брак, но е отбивала всички мераклии, защото под лупа оценявала избраниците си. В интервю за едно списание преди време тя заяви, че всички мъже са еднакви, различавали се само по едно - по доходите си.

Всяка звезда обаче и добре да живее, се бракува. Мария го направи с Димитър Андонов, известен като син на бивш зам. кмет на Благоевград. 37-годишният милионер предложи брак на любимата си на 4 юни 2006 г., а 2 лета по-късно тя го дари с дъщеричка - Марая. ''Кръстена е на мен и на майката на Митко - Марина, а не на Марая Кери'', уточнява Мария, цитира blitz.bg.

Истината за щастливия 5-годишен брак между Митко и Мария обаче се оказа пълен мит. Навръх Нова година силиконовото миньонче направо взриви новините, след като най-изненадващо призна, че има нов мъж до себе си и той не е кой да е, а Християн Гущеров - наследникът на милионера Добромир Гущеров. Кръвта вода не става...