Галена получи голямата слава и признанието на публиката като поп фолк певица, но винаги е подчертавала афинитета си към българския фолклор.

Самата тя е завършила народно пеене и обожава да изпълнява шедьоврите от традиционната ни музика.

"Започнах да правя народния албум. Знаете от колко време говоря за такъв и вече е поръчан - правят се нещата. И да не казвам голяма дума, но може би след два-три месеца ще вляза в студио за няколко дни и ще запиша песните за целия албум. Оставила съм си два месеца да си попея малко народно в колата, да си припомня, защото все пак и постановката с поп фолка се променя. Сега си припомням малко народната постановка и звукоизвличането, но в момента работя по този албум" - разкри Галена в интервю за Signal.bg.

С фолклорния албум, който Галена има намерение да направи, ще зарадва не само ценителите, но първо място майка си. "Тя беше обещала фолклорен албум. Ние винаги я подтикваме да го направи. Казваме ѝ, че тя трябва да си изпълни обещанието" - сподели преди време майката на певицата.

Феновете могат да очакват и нови песни в обичайния за изпълнителката стил - поп фолка. Макар че още няма и три месеца от излизането на CD-то й "Аз", Галена обмисля и новите си проекти в най-комерсиалния жанр. "След края на март ще започна да правя и нови поп фолк проекти. Имам много идеи, надявам се, че ще се осъществят отново с много работа и малко късмет" - загатва тя.