Само няколко часа след като телевизия "Планета" обяви номинациите за Годишните музикални награди за 2011-та, Галена направи специално изявление пред феновете в личния си Фейсбук профил. Публикуваме го дословно:

"Скъпи приятели, обръщам се към вас по повод обявените по-рано днес номинации за Годишните музикални награди на телевизия "Планета" и ви благодаря, че името ми присъства в 8 категории, тъй като това се дължи единствено на вашите гласове в предварителната селекция.

Искам, обаче, да призова всички мои фенове да не гласуват за мен в категорията "Певица на 2011". Това може да ви се стори странно и да се запитате защо отправям такава молба към вас, затова ще се опитам да ви обясня своята гледна точка. Както знаете, аз вече получих тази награда веднъж, но не мога да кажа, че ме е направила по-щастлива. Напротив, през последната година тя ми донесе негативи и отрицателна енергия, поради което прецених, че нямам нужда от тях в личен и професионален план отново. Призовавам ви да дадете своя глас за някоя от останалите претендентки, която според вас заслужава наградата. На мен това, че се радвате на моите песни и на нещата, които правя за вас, ми носи достатъчно удовлетворение и значи повече от всичко, което статуетката може да донесе на един изпълнител.

Благодаря ви!

До скоро и помнете, че ви обичам!"

Останалите номинирани певици в категорията "Певица на годината" са Андреа, Анелия, Глория, Джена и Преслава.