Райна ще пропусне Годишните музикални награди на телевизия "Планета", но има основателна причина за това.

Както вече съобщихме, певицата обяви, че е получила работна виза от Американското посолство в София и през март заминава на турне в САЩ.

Изпълнителката не крие вълнението си от предстоящите срещи със сънародниците ни зад Океана и вече подготвя своя репертоар за концертите си там, пише signal.bg. Над 3 часа ще е продължителността на програмата й и ще включва нейните попфолк хитовете през годините и най- любимите македонски народни песни. Тя е направила и специална селекция с големите хитове на "Планета" и популярни български поп песни, които също ще бъдат част от концертния й репертоар, съобщават от музикалната телевизия.

Северноамериканското турне на Райна стартира на националния ни празник 3 март с концерт в Сиатъл и продължава през Лас Вегас в Международния ден на жената - 8 март, а след това – Лос Анджелис и Чикаго. Певицата ще гостува още и на българите в Ню Йорк, Вашингтон, Атланта, Атлантик сити и Торонто, Канада.

Райна ще пропусне официалната церемония по връчването на Годишните музикални награди на "Планета", която е обявена за 6 март. Изпълнителката е номинирана в няколко категории, между които за Фолклорен изпълнител и Фолклорен албум на 2011 година.

Пред "Планета" певицата сподели още, че съжалява, че няма да бъде в България, за да получи наградата, защото е сигурна, че е работила добре и заслужава поне една статуетка. Но в същото време се радва, че ще бъде с българите в Америка и заедно с тях ще отпразнува победата.

Музикална компания "Пайнер" пък ще изненада приятно Райна след завръщането й от Щатите с представянето на новия музикален албум на певицата, който събира най-хубавите й песни от последните години, както и няколко съвсем нови композиции.