Данните сочат, че след изпълнението си на миналогодишните награди БРИТ, младата певица Адел е продавала на всеки няколко секунди копие на някой от двата си албума – дебютния "19" и втория "21", съобщи Digital Spy.

Данните от Official Charts Company разкриват също, че звездата е на път да достигне шест милиона продажби на албума си "21" до края на тази седмица (27 февруари), пише inews.bg.

Управляващият директор на компанията, която определя класациите, Мартин Талбот, заяви: "През изминалата година Адел се превърна от един от многото популярни британски таланти в международна суперзвезда."

"Никой не можеше да си представи миналата година, когато тя стъпи на сцената на O2 за наградите БРИТ, че една година по-късно ще отчете 6 милиона продажби на албуми и албумът й ще стои редом до "Thriller" на Майкъл Джексън, "Brothers In Arms" на Dire Straits, "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" на Beatles като един от Топ 10 на най-продаваните албуми на всички времена".

Наскоро стана ясно, че "21" е най-продаваният албум на 21 век във Великобритания, изпреварвайки предишния лидер Ейми Уайнхаус.

Снимки: Getty Images/ Guliver