Калин Врачански бе специлаен гост на FILM INDEPENDENT SPIRIT AWARDS

На 25 февруари, само ден преди бляскавата церемония по връчването на наградите Оскар, Калин Врачански бе специален гост на най-мащабния фестивал за независимо кино в света FILM INDEPENDENT SPIRIT AWARDS.

Той бе избран да бъде посланик на българското кино в Холивуд от един от основните спонсори на събитието, защото: „Олицетворява именно този непримирим млад дух на родното кино, което оцелява и се развива незавизимо от трудностите” – споделя Елена Илиева, бранд мениджър на компанията спонсор за България.

„Чувството да бъдеш на такъв световен форум е неописуемо. В мига , в който стъпих на лилавия килим, си помислих, че един ден ще се върна отново тук като част от продукция, номинирана на фестивала” – споделя Калин Врачански само няколко минути след края на церемонията.

На 25 февруари плажът на Санта Моника се превръща в арена на несравним по своя дух фестивал – FILM INDEPENDENT SPIRIT AWARDS 2012. Наградите за независимо кино са една различна надпревара, в която водещи са духът на творците и техните идеи, реализирани извън високобюджетната рамка на холивудските продукции.

Церемонията е дневна, а килимът е лилав, не защото е задължително да е различно оцветен. Бягството от конвенционалното е в основата на това събитие.


Сред специалните гости, дошли да уважат духа на независимото кино, са и големите имена от световната филмова сцена като Итън Хоук, Уди Харелсън , Колин Фаръл, Сър Бен Кингсли, Росарио Доусън, Уилям Дефо, Луси Лиу, Кирстен Дънст, Брайън Кранстън и много други от плеядата звезди на тазгодишното 27-мо издание на FILM INDEPENDENT SPIRIT AWARDS.