Претенциите на фолк певицата Алисия, относно баснословните суми, които искаше като месечна издръжка за сина й от футболния национал - Валери - младши, не се увенчаха с успех.

Съдът отсъди в полза на Валери Божинов, пише Lifestyle.bg.

"Излезе решението относно родителските права и издръжката на Валери - младши, като смятам, че то абсолютно справедливо, а именно: правата се преписват на майката, а на г-н Божинов се присъжда исканата от него месечна издръжка и условия, които да осигурят отличен стандарт на сина му, а не охолен живот на майка му", заяви адвоката на футболиста Виолета Димитрова.

Валери Божинов печели делото, като ще бъдат изпълнени изискванията му, а те са следните:

- Божинов се задължава да плаща месечна издръжка за сина си на стойност 2000 лв. ( а не 20 000, както поиска Алисия).

- Футболистът ще може да взима сина си при него в Италия за по една седмица всеки месец, а в случай, че няма физическата възможност да го взима лично от България, за това се упълномощават бабата й дядото на малкия (майката и бащата на Валери).

- Във времето, когато малкия е при него, Валери няма да има ограничения с кого да го среща.

- Валери има право да взима сина си и 20 дни през лятото, като може да го води на почивки където пожелае. Този срок е до започването на учебната година, когато "дните на таткото" ще са съобразени с ваканциите на малчугана.

Адвокат Виолета Димитрова уточни още, че това решение може да бъде обжалвано от двете страни в четиринадесет дневен срок.

Надали Алисия ще си позволи да обжалва, след като това решение е достатъчно красноречиво за това, че дори и гледащите делото са разбрали що за неоправдани са исканията й. Въпреки че тя винаги е твърдяла, че не иска да използва Валери-младши за разменна монета, зад исканията й прозира желанието й за личен финансов просперитет. А детето използва просто като параван.

Снимки: сп. Максимум