Отскоро всичко можещата Камелия се изявява и като актриса.

При успешна музикална кариера и доста добри отзиви за миналото й на тв водеща, певицата стана част от проекта на Слави Трифонов - сериала "Ракия сънрайз".

"Не се съгласих лесно" - заяви пред агенция Стандарт Нюз фолк звездата. "Трябваха ми два дни да обмисля предложението и чак тогава приех" - допълва тя.

Въпреки колебанията, Камелия веднага се сработила с екипа. Не крие обаче, че нещото, което й спечелило истински симпатии, било метъл изпълнението на собствената й песен "Огън момиче". Тя извиси глас още в първа серия с помощта на Годжи, Цветан Недялков и Венелин Венков.

Камелия влиза в ролята на Калудка - неосъществена певица на средна възраст, която в момента работи като масажистка и е постоянно присъствие в бара. С нея киснат Шишо Бакшишо (образът на Краси Радков), Аспарух (Мариан Бачев), готвачът Виктор Калев и самият Слави, който се превръща в Сашо - собственик на бара.

"Със Слави се работи много лесно. Не мога обаче да ви кажа дали той ще участва в сериите занапред, защото сценаристите и на мен не ми дават текстовете от бъдещите епизоди" - признава Камелия. Не крие, че понякога й е трудно да снима в присъствието на Краси Радков, който постоянно играел скечове извън сценарий и разсмивал целия екип. Явно така "трудоемките снимки", както ги определя Камелия, минават по-гладко.