Примата на фолка напуска България заради дъщеря си Симона.

След като наследницата на гласовитата русенка завърши с отличие Музикалната акдемия в София, сега ще кандидатства в престижен университет на Запад, разказват приближени до Глория.

Симона Загорова вече е подала документи до няколко учебни заведения в Англия и във Франция, пише в. „Уикенд”. Ако бъде приета в някой от тях, Симона щяла да замине, за да усъвършенства наследената от майка си музикална дарба.

Въпреки, че наричат майка й „кралица на фолка“, Симона се е ориентирала към поп звученето.

В предаването „На кафе“ Глория разказа, че дъщеря й е в паралелка Джаз и поп пеене в музикалното училище, където й се налага да пее песни на световните поп диви.

Преди няколко месеца двете записаха дует – „Имам нужда от теб“ и Гло се радва, че тя се приема много добре както от нейните фенове, така и от приятелите и учителите на дъщеря й.

Изпълнителката, която в една от своите балади приканва емигриралите си сънародници да се завърнат в родината си, ще пренебрегне вопъла си, за да следи изкъсо учението на дъщеря си.

Глория обаче на смятала да преустанови кариерата и сценичните си изяви, които в последно време и без това се броят на пръсти.

Звездата щяла да поема ангажименти само за по-големи концерти и празнични участия.