България вече има първия си сигурен медал от Олимпиадата в Лондон!

Нашият представител в боксовия турнир в категория до 91 килограма на игрите в британската столица - Тервел Пулев, със сигурност ще вземе отличие, след като се класира на полуфинал побеждавайки на четвъртфинала представителя на Аржентина Ямил Пералта Хара по точки - 13:10.

Срещата започна лошо за Пулев, който още в първата секунда получи тежък удар в главата си. Той обаче успя бързо да се съвземе и направи няколко хубави атаки и така в края на първата част резултатът бе равен 3:3, като четирима от съдиите даваха равенство, а един отсъди в полза на аржентинеца.

Във втората част българинът стоеше много по-добре, като нанасяше хубави удари и в същото време се защитаваше много успешно и логично този път резултатът в рунда бе в негова полза - 5:3, макар двама от съдиите да бяха отсъдили в полза на неговия съперник.

Третият рунд започна по-неубедително за Пулев, като Хара бе по-активен в началото, но нашият боксьор удържа натиска и в средата на частта отново нанесе няколко доста добри крошета, които в крайна сметка му донесоха 5:4 точки и крайната победа с 13:10.

Така Пулев се класира на полуфинал, което му гарантира минимум бронзово отличие. За класиране на финал и атака на златото негов съперник в петък ще бъде световният №1 Олександър Усик (Укр).



Източник: