Сашка Васева бе изгонена от 20-ия фестивал “Пирин фолк”, който ще е на 8-9 септември в Летния театър на Сандански.

Очакваше се дупнишката икона да е една от атракциите на конкурса, но днес комисията отхвърли нейното парче от състезанието за песен.

Причината специалистите да нарушат правилата и в последния момента да задраскат Сашка е, че тя ги изненада преди дни с дуетен партньор, макар че преди това заяви песента като солово изпълнение.

За да е по-атрактивна, в каузата си да вземе първата награда, Сашка привлече гръцки манекен за дуетен партньор.

Според журито, което чуло песента тази сутрин, красавецът Андреас обаче изобщо не може да пее и затова отхвърлило песента “Помниш ли Георги”. Текстът е на самата изпълнителка, а музиката и аранжиментът са на Орце Зафировски.

За утеха на публиката и тв зрителите Сашка обаче ще участва в рецитала на 9 септември, където легенди на “Пирин фолк” ще радват публиката в Сандански.

Най-потърпевши от липсата на Сашка в конкурсната вечер ще са местните шофьори, които предварително се бяха уредили с новия хит на Васева и тя ехтеше от всяко такси в града.

Парчето е нещо като продължение на култовата й песен "Не мога да те забравя, Георги" от 1995 година, с която изгря звездата ѝ на сцената на музикалния форум в Сандански.