Азис неочаквано заяви, че се прави на скандален, защото не облагодетелстван като колежките си – няма кой да го издържa.

Каква е връзката между скандалността и издръжката, той не поясни. Но явно има такава, щом толкова много експериментира върху визията си. 

„Аз вярвам в Господ, – допълни той, но не точно църквата прави вярващия вярващ. Вярата е дълбоко в мен, вярващ съм, знам, че Бог непрекъснато ми помага, защото няма как иначе толкова хубави неща да се случват на един човек. А те ми се случват. Значи трябва да има някаква сила, която ми помага и тя е Бог!”

Фолкпевецът ненапразно подчерта вярата си в Бога. Църквата няколко пъти се опълчи срещу личността му и скандалното му поведения и Азис реши да натрие носовете на свещениците, като им взе Бог и си го направи негов. Той рядко казва неща преди да ги е обмислил и преди да прецени къде ще нанесат удар.

А колкото до силата, която му помага, не е ясно каква е, но ромчето от малкия град наистина завладя София.

Само е спорно дали нямаше да има повече фенове, ако не се правеше на маймуна, защото гласът му наистина е хубав и човек може да го слуша с удоволствие, ако се абстрахира от рокличката му, червилото и помпозната прическа.

Второто неочаквано признание беше, че певецът бил много срамежлив и се изчервявал при всяка конфузна ситуация. Тук вече никой не му повярва, защото ако е така, певецът трябваше да ходи все изчервен.

Той ту се снима чисто гол, ту в интимни ласки с мъже, а на текстовете на половината му песни трябва да се сложи червена точка.