Българският боксьор Кубрат Пулев защити европейската си титла и пояса на Международната боксова федерация, след като победи руснака Александър Устинов с нокаут в 11-ия рунд на боксовата галавечер в зала "Алщердорфер Шпортхале" в Хамбург, Германия.

Така Кобрата продължи победната си серия, като вече има 17 победи на професионалния ринг, 9 от тях с нокаут. С този успех Пулев оглави ранглистата на Международната боксова федерация и си осигури сблъсък с Владимир Кличко през 2013 година.

Още от първия рунд Кубрат бе по-активният боксьор и стартира мача с няколко хубави удара в главата на своя съпреник. Българинът контролираше събитията на ринга и във втория рунд и с няколко точни крошета в лицето на своя съперник успя да му разкървави носа.

В третия рунд Кобрата показа леко разколебаване, което позволи на Устинов да му нанесе две силни крошета. Пулев обаче бързо си върна инициативата в следващите няколко рунда и отново бе боксьорът, който повече търсеше атаката и нанасяше повече точни удари. Устинов пък разчиташе на своята сила, а и често опитваше да действа нечисто.

В осмия и деветия рунд двамата си размениха по няколко удара, но Кобрата отново бе по-деен и успя да направи и аркада на веждата на Устинов. В следващите два рунда българинът продължи да натиска своя съперник и в края на десетия организира мощна атака, като руснакът извади късмет, че гонгът прекрати рунда.

В единадесетия рунд обаче съпротивителните сили на Устинов свършиха и след поредната мощна атака на Пулев, руснакът се преви на ринга и така и не успя да се съвземе и да се изправи, като съдията обяви нокаут и победа за българският боксьор.